Wat is Balsem voor ALS? Uitleg van het initiatief

Waarom BALSEM voor ALS?

Om de spierziekte ALS een halt toe te roepen is veel onderzoek nodig en u weet, onderzoek kost nu eenmaal geld. Dit is de reden waarom wij BALSEM voor ALS zijn gestart.

Wij vragen hiervoor om de medewerking van vele Nederlandse sportverenigingen, verenigingen waarbij mensen zoals Fernando Ricksen en Theodoor Doyer actief betrokken waren, een vereniging zoals de uwe.

Waarom uw medewerking? Met BALSEM voor ALS

 • steunt u de Stichting ALS Nederland in haar strijd tegen deze genadeloze spierziekte
 • ontvangt u potjes Menthol Balsem Vaporub voor de komende wintermaanden
 • maakt u kans op leuke geldprijzen voor de clubkas bij deelname aan de fotowedstrijd

Hoe werkt het?

Halverwege September 2014 start de verspreiding van kleine potjes Menthol Balsem Vaporub over alle, aan ons initiatief deelnemende, Nederlandse sportverenigingen.

De vereniging zal vervolgens de potjes balsem tegen een vergoeding van 2 euro per potje aanbieden aan haar leden.

Een gemeentelijke vergunning heeft u, als vereniging, niet nodig omdat het hier gaat om een interne activiteit en géén openbare zoals bij een deur-aan deur-verkoopactie.

De opbrengsten uit de verkoop van deze potjes balsem zullen na afloop door ons worden gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland.

Elke deelnemende sportvereniging heeft bovendien het recht om mee te doen aan onze fotowedstrijd.

Het idee is eenvoudig; Hoe meer deelnemende verenigingen, hoe groter het aantal verkochte potjes balsem, hoe meer geld voor onderzoek in de strijd tegen de spierziekte ALS!

Wat doen wíj?

 • U krijgt van ons een aantal potjes balsem aangeleverd. Dit kan per post of anders. Bij een ledenaantal van 300 zullen dit ongeveer 100 stuks zijn. Kijk hiervoor in onderstaande tabel.
 • In hetzelfde pakket als de potjes balsem zult u een oranje (vlagge)doek aantreffen met het logo van BALSEM voor ALS/Stichting ALS Nederland. Dit kunt u gebruiken als promotiemateriaal en voor de deelname aan de fotowedstrijd.
 • Na verkoop van de potjes Balsem dragen wij zorg voor de financiële afhandeling en zullen wij naar verwachting 0,50 eurocent per potje kunnen doneren aan de Stichting ALS Nederland.
 • Tijdens het initiatief en na afloop zullen wij via deze website verantwoording afleggen wat betreft het aantal deelnemende verenigingen en de opbrengst voor donatie.
 • In het algemeen zullen wij geld, tijd en moeite steken in de organisatie en juiste afwikkeling van het initiatief BALSEM voor ALS.

Wat doet U?

 • De door ons aangeleverde potjes balsem zullen door u worden aangeboden aan uw leden voor 2 euro per potje. Dit kan bijvoorbeeld via de teamleiders en/of door een presentatie in de kantine.
 • Gebruik het oranje (vlagge)doek met het logo van BALSEM voor ALS/ Stichting ALS Nederland voor de fotowedstrijd en maak kans op leuke geldprijzen. Voor meer informatie gaat u naar de pagina Fotowedstrijd.
 • Na verkoop van de potjes Balsem stort u het opgeleverde geldbedrag eenvoudig op een door ons aangegeven rekeningnummer ten name van BALSEM voor ALS.

Tabel; richtlijn aan te leveren en te ontvangen potjes balsem

Ledenaantal Vereniging <300 450 600 750 >900
Aantal potjes Balsem * 100 150 200 250 300

* Wenst u bij deelname liever een ander aantal (minimaal 50 stuks) potjes balsem te ontvangen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

BALSEM voor ALS is een initiatief dat is aangemeld bij de Stichting ALS Nederland op de actiepagina www.alsacties.nl.
Wilt u meer weten over de ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) kijk dan op de website van de Stichting ALS Nederland, www.stichting-als.nl.

Opbrengsten voor Stichting ALS Nederland